• BIELA PASTELKA 23.9.2022 + vyhodnotenie
          • BIELA PASTELKA 23.9.2022 + vyhodnotenie

          • Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku.

            Darujte tomuto projektu minimálne 1 euro a získajte bielu pastelku ako prejav vďaky. 

            Za akúkoľvek podporu od vás ďakujeme.

            Vyhodnotenie: Zapojili  sme sa do projektu Biela pastelka tak ako každý rok. Opäť  sa vyzbierala krásna suma - 192,23 €, ktorou sme prispeli do zbierky.

            Všetkým, ktorí prispeli, patri veľké ĎAKUJEME.

          • OŽZ - účelové cvičenie

          • Dňa 23.9.2022 našiá žiaci 2.stupňa absolvovali Účelové cvičenie v teréne. V rámci zložky - Civilná ochrana mali ukúžku mladých hasičov - žiakov našej školy.

        • Začiatok školského roka 2022/2023
          • Začiatok školského roka 2022/2023

          • Vážení rodičia, kolegovia, milí žiaci

            školský rok začíname 5. septembra 2022 o 8,00 hod. na asfaltovom ihrisku základnej školy slávnostným otvorením. Po otvorení školského roka sa žiaci presunú do svojich tried, aby obdržali pokyny na ďalšie dni. V škole sa zdržia maximálne do 9,00 hod.

            Činnosť jednotlivých organizačných zložiek:

            • materská škola od 5. septembra 2022, všetky tri triedy - celodenná prevádzka
            • stravovanie v školskej jedálni -  pre deti MŠ od 5. septembra 2022, pre žiakov ZŠ od 6. septembra 2022,
            • školský klub detí od 6. septembra 2022.

            Prvý týždeň od 6.9. - 9.9. žiaci prvých ročníkov každý deň štyri vyučovacie hodiny - adaptačný týždeň.

            Žiaci 1. stupňa 6.9. končia 4. vyučovacou hodinou (triednicka hodina)

            Žiaci 2. stupňa 6.9. končia 5. vyučovacou hodinou (triednicka hodina)

            ! Zmena v organizácii vyučovania : 

            1. hodina : 7,30 - 8,15

            2. hodina : 8,20 - 9,05

            3. hodina : 9,20 - 10,05

            4. hodina : 10,10 - 10,55

            5. hodina : 11,00 - 11,45

            6. hodina : 11,50 - 12,35

            obedňajšia prestávka : 12,35 - 13,05

            7. hodina : 13,05 - 13,50

            8. hodina : 13,55 - 14,40

            Žiaci musia byť najneskôr 7,20 vo svojich triedach.

            Pokyny k fungovaniu škôl a školských zariadení  spracované v súlade s dokumentom „Zelená otvoreným školám“  vydaným MŠVVaŠ SR

            Bezpríznakovosť

            Rodič predkladá pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka. Vyhlásenie môže rodič zaslať prostredníctvom edupage, alebo si ho môže stiahnuť zo stránky školy:

            Vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.pdf

            Ranný filter

            Materská škola povinne vykonáva ranný filter podľa § 24 ods. 9 písm. a), b) zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

            V prípade, že žiak pri rannom filtri prejavuje akýkoľvek príznak COVID-19, je potrebné bezodkladne informovať rodiča, aby si ho prišiel vyzdvihnúť. Do tej doby je žiak umiestnený v izolačnej miestnosti.

            Izolačná miestnosť

            Škola a školské zariadenie má zriadenú izolačnú miestnosť s priamym vetraním, ktorá slúži na umiestnenie osoby s príznakmi COVID-19 alebo iného infekčného ochorenia.

            Ospravedlnenie neprítomnosti

            Podľa rozhodnutia ministra školstva rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní/dieťa s povinným predprimárnym vzdelávaním na 7 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. 

            Pri absencii viac ako 5 (žiak)/7 (dieťa s PPV) po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí (žiak)/ (dieťa s PPV) predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka). 

            Rodičia detí s nepovinným predprimárnym vzdelávaním „Potvrdenie od lekára“ nepredkladajú.

            Ošetrovné člena rodiny (OČR) 

            Rodič má nárok na ošetrovné (OČR), ak riaditeľ školy alebo RÚVZ rozhodol o prerušení vyučovania v triede alebo  vo viacerých triedach žiaka do 11 rokov, alebo ak žiak vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia všeobecného lekára pre deti a dorast.

            Rodič môže   zažiadať o OČR priamo na webovej stránke Sociálnej poisťovne https://eformulare.socpoist.sk/sluzby/ziadosti-o-ocr. Ak rodič nechá žiaka doma na základe vlastného rozhodnutia, nárok na OČR mu nevzniká. 

            Izolácia  

            Izolácia je obmedzenie pohybu osoby, ktorá bola pozitívne testovaná na COVID-19. Izolácia trvá po dobu 5 dní, pokiaľ sa počas posledných 24 hodín izolácie nevyskytnú klinické príznaky od dátumu testovania s pozitívnym výsledkom alebo od objavenia prvých klinických príznakov ochorenia. Koniec izolácie určuje lekár len v prípade výskytu klinických príznakov. Všeobecný lekár nevydáva potvrdenie o ukončení izolácie. Po ukončení 5-dňovej izolácie je osoba povinná mať ďalších 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2. Povinnosť nosiť respirátor sa nevzťahuje na deti do 6 rokov. Žiaci po skončení izolácie v škole a v školskom zariadení môžu použitie respirátora nahradiť rúškom. 

            Karanténa

            Karanténa je pre osobu, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na COVID-19. Úzky kontakt zostáva  v karanténe iba vtedy, ak jeho všeobecný lekár posúdi karanténu ako potrebnú a zároveň, ktorá prišla do úzkeho kontaktu s osobou, ktorá sa neskôr stala osobou pozitívnou na ochorenie, a to počas obdobia dvoch dní: 

            • pred dňom odberu vzorky biologického materiálu do skončenia izolácie alebo
            • pred objavením sa prvých klinických príznakov ochorenia u osoby do skončenia jej izolácie.

            Karanténa končí pri bezpríznakovom priebehu po 5 dňoch. V prípade výskytu klinických príznakov počas karantény rodič telefonicky alebo e-mailom kontaktuje všeobecného lekára pre deti a dorast. Ak sa  rodič nedokáže skontaktovať so všeobecným lekárom svojho dieťaťa, postupuje podľa manuálov zverejnených na webovej stránke: https://pediatridetom.sk/

            Prekrytie horných dýchacích ciest respirátorom/rúškom 

            Na základe aktuálne platnej vyhlášky ÚVZ SR dieťa/žiak ani zamestnanec školy nemusí mať v interiéri ani v exteriéri prekryté horné dýchacie cesty. 


            Všetkým prajem úspešný školský rok 2022/2023.

            S pozdravom,

            PaedDr. Andrea Pániková, riaditeľka školy


        • Edupage - nový školský rok 22/23
          • Edupage - nový školský rok 22/23

          • Riaditeľka školy oznamuje, že v Edupage je už nastavený nový školský rok 2022/23. Rodičom prišlo upozornenie na e-mail. Môžete si Edupage aktualizovať, rodičia žiakov prvých ročníkov, noví žiaci, nastaviť cez mobilnú aplikáciu.

            Prajem pekný zvyšok leta.

            A. Pániková, RŠ

          • Oznam

          • Oznamujem občanom a najmä deťom, že je zákaz pohybovať sa v areáli školy po stavenisku, ktoré je ohraničené páskou z hľadiska bezpečnosti ako aj z dôvodu, že deti a tínedžeri narúšajú bicyklami štrkové plochy, ktoré sú už pripravené na ukladanie dlažby. Zdržiavať sa je dovolené len na ihriskách, pri budove školy je zakázané sa pohybovať. Škola je monitorovaná kamerovým systémom.

        • Nárok na dotáciu na stravu od 1.7.2022
          • Nárok na dotáciu na stravu od 1.7.2022

          • Nárok na dotáciu na stravu majú deti v poslednom ročníku MŠ alebo žiaci ZŠ, ak si ani jeden z rodičov neuplatnil daňový bonus. 

            Ak je žiak ZŠ a má 15 rokov, má nárok na dotáciu aj v prípade uplatnenia daňového bonusu, ktorý je vo výške 40,00 €.

            Na účely uplatnenia si nároku na dotáciu na podporu výchovy k stravovacím nárokom je podmienka prehlásiť v čestnom vyhlásení neuplatnenie si nároku na bonus. 

            Tlačivá čestného vyhlásenia sú k dispozícii na OÚ u p. Ing. Varšavovej alebo v podateľni. Čestné vyhlásenie je potrebné podpísať a odovzdať na OÚ najneskôr do 5.8.2022.

            PS: Vždy je výhodnejšie uplatniť si daňový bonus - je to vyššia suma ako dotácie.

            Prajem pekné leto.

            A. Pániková, RŠ

          • Konferencia OSF v Bratislave

          • Dňa 28.6.2022 sme našu školu boli prezentovať v Bratislave. Konala sa Konferencia nadácie Otvorené školy v Primaciálnom paláci v Bratislave. Dievčatá reprezentovali školu, úspechy Školského parlamentu /poznáme sa ako Žiacka školská rada/ a projekt participatívne rozpočty. Všetky si zaslúžia veľkú pochvalu za prejavenú odvahu. Okrem novej skúsenosti sme nadobudli aj spoznanie nových a zaujímavých mladých ľudí. 

            Koordinátorka Školského parlamentu PaedDr. Katarína Ballová

          • Škola v prírode - Donovaly, (3.- 4.roč.)

          • Prvý deň - cesta bola príjemná. Ubytovali sme sa v pekných izbách, animátori nás rozdelili do kráľovských skupín, vyrobili sme si erby, naučili sme sa pokrik, prešli sme sa v okolí, pričom sme hľadali indície k získaniu pokladu. Ešte nás čaká korunovácia a diskotéka.

            2.deňdnes si deti vyslúžili tramptáre vďaka kráľovským remeslám, skladali básne pre kráľovnú, pripravovali program na zajtrajšie vystúpenie, písali poštu, hádali rozprávky v rozprávkovom lese a zasúťažili si v tipovačke.

            3. deňzačali sme kráľovskými remeslami, nakupovali sme, navštívili sme Habakuky, večer sme si zahrali v Talentmánii a zábavu sme ukončili krátkou diskotékou.

            4.deňráno začalo tradičnými kráľovskými družinami, čakala nás opekačka, jazda na koni a rôzne aktivity vonku. Večer nám divadelná a tanečná družina predviedla vystúpenie, družiny boli vyhodnotené, víťaz ocenený. Záver sa niesol v znamení sĺz a tanca. V nočných hodinách prebehlo zhodnotenie čistoty a správania izieb. Ráno si odmenení nájdu maškrty. Zajtra sa vidíme doma ​​​​​​​

          • Škola v prírode - Veľký Slavkov - 5.A

          • V pondelok ráno (20.6.2022) sa žiaci 5.A triedy vydali na cestu spoznávania Slovenska. Najskôr do Piešťan na vlakovú stanicu a odtiaľ rýchlikom do Popradu a odtiaľ do Veľkého Slavkova. Objavujú krásy našej krajiny. Po náročnej ceste sa ubytovali, najedli a osviežili v bazéne. Netrpezlivo čakajú na ďalšie prekvapenia...

            2. deň - TRICKLANDIA a výlet na Štrbské pleso

            3.deň - Poliankovo , Popradské pleso

            4.deň - odchádzame domov...

          • Pátranie po hradnom poklade - NITRA

          • Dňa 9. júna 2022 žiaci 6.A a 6.B triedy pátrali po poklade na Nitrianskom hrade. Riešili rôzne úlohy a dozvedeli sa zaujímavosti z histórie Nitry, Veľkej Moravy, o Katedrále sv. Emeráma a iné. Keď rozlúštili hlaholiku, v Diecéznom múzeu našli truhlicu s pokladom. Po zadaní správneho kódu sa truhlica otvorila a žiakov čakala sladká odmena. Náš výlet sme ukončili v OC Mlyny.

          • Výlet Piešťany - 1.A, 2.A

          • Dňa 2.6. sa žiaci 1.A a 2.A zúčastnili výletu v Piešťanoch. Na Kolonádovom moste sme si porozprávali o zakladateľovi Piešťanských kúpeľoch - Alexandrovi Winterovi, na Kúpeľnom ostrove sme pozorovali faunu a flóru, a ochutnali sme vodu z liečivého prameňa. Výlet sme zavŕšili plavbou na lodi po rieke Váh a chutnou zmrzlinou.

          • História obce

          • Dňa 1.6.2022 sa žiaci 6.ročníka zúčastnili na prednáške v komunitnom centre vo Veľkých Ripňanoch o histórii obce. Najprv si prezreli náučné tabule o histórii obce, p.starosta porozprával rôzne zaujímavosti z histórie regionu- o mohylách, prezreli si mince z doby bronzovej. Následne navštívili múzeum s predmetmi z doby bronzovej. P.starosta PhDr Jozef Krištof- ďakujeme za pútavé a náučné informácie

          • Deň detí

          • Oslavy Dňa detí sa na ZŠ s MŠ Veľké Ripňany uskutočnili 30. mája a 1.júna 2022.

            V pondelok ich odštartovali naši najstarší – žiaci II.stupňa ZŠ – a to turistickou vychádzkou na Oponický hrad.

            V stredu preverili svoje turistické schopnosti žiaci 3. a 4. roč. ZŠ a spoločne zdolali rovnakú zrúcaninu. Tešili sa z krásnej prírody, aktívneho oddychu a času stráveného so svojimi kamarátmi. Nezabudli si všímať ani turistické značenie a pozbierať farebné značky, ktoré im v lese nechali starší spolužiaci.

            Našich najmenších – škôlkarov, 1. a 2. roč. ZŠ potešil pokémon Pikachu. Zabavili sa na skákacom hrade a na detskej diskotéke.

            Ďakujeme pánovi starostovi a Rade rodičov pri ZŠ s MŠ Veľké Ripňany za finančný príspevok.

            Ako tento deň ohodnotili deti? Palcom hore a množstvom kladných prívlastkov

            Deti v materskej škole súťažili spolu aj so žiakmi 1.A a 2.A - športovali, zabávali... A z tohto dňa si odniesli veľa zážitkov. 

        • Oznámenie o zasielaní rozhodnutí
          • Oznámenie o zasielaní rozhodnutí

          • V zmysle zákona č.305/2013 Z.z. o elektronickej podobe výkonu verejnej moci a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o e-Governmente) Vám oznamujeme, že rozhodnutia vydané štatutárom ZŠ s MŠ Veľké Ripňany (riaditeľkou školy), na ktoré sa vzťahuje všeobecný predpis o správnom konaní v zmysle zákona č.71/1967 Zb., Vám budú zasielané do elektronickej schránky spôsobom doručenia do vlastných rúk. Rozhodnutia obsahujú kvalifikovaný elektronický podpis vytvorený s použitím mandátneho certifikátu.

            V prípade, že nemáte aktivovanú elektronickú schránku, rozhodnutia Vám budú doručené formou listinného rovnopisu, ktorého súčasťou bude doložka o autorizácii k elektronizácii úradného dokumentu v zmysle Vyhlášky č. 85/2018 Z.z. Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu, ktorou sa ustanovujú podrobnosti o spôsobe vyhotovenia a náležitostiach listinného rovnopisu elektronického úradného dokumentu.

            V zmysle zákona č.305/2013 Z.z. o elektronickej podobe výkonu verejnej moci a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o e-Governmente) škola je povinná rozhodnutia na základe zákona č. 596/2003 o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov, zasielať do elektronickej schránky.

            Ďakujem za pochopenie

            Andrea Pániková, RŠ

          • Trenčín - exkurzia 7.A,B, 6.A

          • Dna 23.5. sa žiaci 7.A, 7.B a 6.A zúčastnili exkurzie- Trenčín. Na námestí sme pozreli morový stĺp, z hotela Elizabeth- Rímsky nápis na skale z roku 179. Následne sme vyšli na Trenčiansky hrad, kde sme absolvovali prehliadku aj s výkladom sprievodcu. Prežili sme krásny, slnečný deň.

            Meluš, Holienčin, Mráziková Bujnová

          • Deň matiek - Mravčekovia

          • Pri príležitosti Dňa matiek naši najmenší škôlkari - Mravčekovia, si pre maminy pripravili besiedku v škôlke. Deti im zaspievali, zatancovali a spolu sa zaradovali. Väčší žiaci  MŠ i ZŠ si pripravili slávnostný program, ktorý im venovali v KD (8.5.2022).

          • Biologická olympiáda, kat.F

          • Dňa 5.5.2022 sa družstvo žiakov- Olívia Csóka, Eliška Rybanská, Michaela Rybanská, Peter Rybanský a Simon Ozimák zo 4.A , zúčastnili Biologickej olympiády, kat.F. Súťaž sa konala v CVČ Domino v Nitre. Žiaci sa umiestnili na 1.mieste. 

            Srdečne im blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.